הנוסע המתמיד ומועדוני הלקוחות

First classשירותי התיירות האינטרנטיים עוברים שינוי. פעם היה מאוד פשוט להזמין מלון – באתר של הוטלס או של אחת מחברות התיירות הגדולות, אקספדיה (שעליה כבר כתבתי), פרייסליין וכדומה. אבל בינתיים, כל רשת מלונות גדולה פתחה אתר והיא מפעילה “מועדון נאמנות”, בדומה למועדון “הנוסע המתמיד”, שבו הצרכן מקבל נקודות על כל שהייה ובעזרתן ניתן לקבל הנחות, לילות חינם או פינוק אחר. שיטת הנקודות יוצרת נאמנות של הצרכן לרשת, כיוון שעליו להגיע למספר מינימום של נקודות כדי לקבל את ההטבות. אותה השיטה עובדת גם בחברת הוטלס הגדולה. על כל 10 לילות שהוזמנו דרכה מקבלים לילה אחד חינם בעלות ממוצעת של עשרת הלילות. אני מעידה בזאת שהשיטה עובדת וכבר ניצלתי 3 ימי בונוס כאלה.

כך נוצרה תחרות בין רשתות המלונות, שהבינו שכדאי לתת את ההנחה ישירות לתייר/נופש במקום לספקי תיירות. ה”הנחה” לתייר לא חייבת להיות בכסף, אלא “פינוקים” שהם יותר זולים לרשת: אינטרנט חינם במקום שאין בו אינטרנט חינם, קבלת חדר בשעה מוקדמת יותר, פינוי החדר בשעה מאוחרת מהרגיל, שדרוג של סוג החדר, חניה חינם ושלל הנחות תמורת הנקודות עד ללילה חינם (בדיוק כמו ספקי התיירות).

Hilton Honors Loyalty Clubעד כאן זה נשמע ממש נפלא, וזה עובד יפה. לדוגמה, רשת רדיסון שייכת לקבוצה שלה מלונות רבים (Quorvus Collection, Radisson, Park Plaza, Park Inn Country Inns & Suites) וכולם משתייכים למועדון לקוחות בשם Radisson rewards ובמסגרתו כבר קבלנו שלוש לינות חינם ושדרוג. הבעיה טמונה בעובדה שלכל רשת יש מועדון לקוחות משלה.

על מנת לזכות בתנאים ובמחיר הטוב ביותר צריך להיות חבר באין סוף מועדוני לקוחות. שלא לדבר על זכירת שם המועדון, איזה מלונות שייכים לו, מספר החבר והסיסמה! את הנקודות או ההטבות ניתן לקבל רק כאשר מזמינים ישירות דרך האתר שלהם, דרך המועדון, ולא דרך ספקי התיירות. לכן, יש לעשות גם השוואת מחירים בין האתר לבין אתרי התיירות האחרים. כך הופכת הזמנת חדר במלון לעבודה מתישה. והדובדבן שבקצפת – כל מועדון וכל אתר של ספק תיירות, שבו אנחנו רשומים, שולח אימייל מפתה עם הצעות שונות לפחות פעם בחודש, יש השולחים מדי יום! לאחרונה התחכמו הרשתות והודיעו גם על תאריך תפוגה. תאריך בו יפוג תוקפם של הנקודות שניצברו. כך יוצרות הרשתות תחושת נחיצות ולחץ, הזמן עוד היום או שתאבד את הנקודות שצברת!

את המצב הזה אנחנו מכירים מתוכניות “הנוסע המתמיד” של חברות הטיסה. חברות הטיסה היו הראשונות ליצור לעצמן “מועדוני הנוסע המתמיד” וגם הן מחלקות נקודות, שאותן ניתן להמיר בכסף לרכישת טיסות ושירותי תיירות נוספים (מלונות, השכרת רכב, כניסה לאתרים). גם לנקודות הללו יש תאריך תפוגה וצריך להיות עירניים. אחת ההטבות שנוסעים אוהבים במיוחד היא הזכות להיכנס לטרקלין האירוח. בטרקלינים אלה מוגשות ארוחות קלות, שתיה חמה ושתיה קלה באופן חופשי. המקום עצמו מעוצב, יש בו כורסאות מרווחות, עיתונים עדכניים, מחשבים ושירותי אינטרנט חינם. נוסף לנקודות חברי המועדון מקבלים ניקוד נוסף המקנה מעמד בחברה והטבות בשירותי הקרקע והשדרוג שלה (בתמונה למטה אחד מהטרקלינים בשדה התעופה הית’רו בלונדון).

A Heathrow Loungeבמשך הזמן השכילו החברות להתאגד תחת מועדונים גדולים ומשותפים, שמפשטים במידת מה את עניין הנוסע המתמיד. קיימות היום שלוש בריתות עיקריות וגדולות של חברות התעופה. Star Alliance היא ברית המאגדת תחתיה כ- 28 חברות תעופה, ביניהן יונייטד האמריקאית, טורקיש איירווייז, לופטהאנזה, סוויס ואייר קנדה. הברית של בריטיש איירוויז, אמריקן איירליין, רויאל ג’ורדניאן ועוד 15 חברות נוספות מכונה One World. והשלישית מכונה Sky Team, ובה מאוגדות חברות כמו KLM, אייר פרנס, אליטליה, סה”כ – 20 חברות. החברות בכל המועדונים (חוץ ממועדון “הנוסע המתמיד” של אל על, ברוך) היא חינם.

ולא רק מלונות צריך לבדוק! כשנוסעים לחו”ל באופן עצמאי לטיול במדינה ולא רק בעיר צריך לשכור רכב. מכיוון שבארץ הכל יותר יקר – אז צריך ללכת לאתרים האמריקאיים. נכנסתי לאתר של אוויס בארה”ב לשכור רכב. הכנסתי את כל הפרטים, תאריכים, שעת החזרת הרכב (צריך לחשוב טוב – הם לא מוותרים על איחור של שעה אפילו), סוג הרכב, ואזרחות. קבלתי הצעה שמתחילה ב-1,127$. נכנסתי לאתר של אויס בארץ והכנסתי את אותם הפרטים (השארתי את שני האתרים פתוחים לנגד עיני) וקבלתי הצעה של 763$. לא, לא שיניתי כלום, שתי ההזמנות זהות לחלוטין וגם לא השתמשתי בשום קוד הנחה. סתם ככה – בארץ יותר זול ב- 33%.

סייפא – הכי כדאי להיות “מתמיד” אם זה בחברת תעופה או ברשת מלונות. כך צוברים מספיק נקודות כדי ליהנות מהן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Are you human ? האם אתה בן אדם *